Welkom op 's-Gravenpolder
U bevindt zich hier: Nieuws Archief  
 NIEUWS
Archief

27-01: SILOAH MET DE TIJD MEE

Siloah met de tijd mee in 's-Gravenpolder

’S-GRAVENPOLDER - Voor bewoners van stichting Siloah in 's-Gravenpolder zal het een flinke opsteker zijn.
Zij krijgen veel meer woonruimte, eerst in nieuwbouw op de hoek Nazareth-Langeweg en later ook op de plek van het huidige gezinsvervangend huis De Beukelaar aan de Hazelaarstraat.

De Beukelaar is nog maar 26 jaar 'jong', maar niet meer van deze tijd, aldus directeur Jaap Hoekman van Siloah. "Onze mensen hebben in De Beukelaar alleen een slaapkamer van elf à twaalf vierkante meter", vertelt Hoekman, "en ze moeten toilet en douche met anderen delen."

Nieuwbouw op de hoek NazarethLangeweg - gerealiseerd door woningstichting R&B Wonen - biedt appartementen van 35 vierkante meter met veel meer privacy. Eind februari of begin maart verhuizen alle 24 bewoners van De Beukelaar daarheen. "Twaalf blijven er definitief, twaalf tijdelijk. Voor de laatste groep wordt nieuw gebouwd op de locatie van De Beukelaar", geeft directeur Hoekman aan.

In de nieuwbouw op de plaats van De Beukelaar kunnen straks achttien cliënten met een verstandelijke handicap wonen. Als de procedures snel verlopen, kan in de loop van dit jaar met de sloop van De Beukelaar worden begonnen. Siloah kan dan eind 2010 de eerste bewoners in de nieuwe Beukelaar verwelkomen. R&B Wonen is de bouwheer, Siloah huurt het onderkomen.

De Beukelaar krijgt niet alleen van binnen een ander aanzicht, maar ook van buiten. De woonvoorziening bestaat nu uit enkele 'gewone' huizen. De nieuwbouw is veel strakker vorm gegeven.

Bron PZC door Harmen van der Werf.
Voorontwerp bestemmingsplan "De Beukelaar"

Toelichting
Bijlagenboek 1
Bijlagenboek 2
Bijlagenboek 3
Regels
Plankaart
Parkeerbalans
Publicatie13-02: Warme truiendag | 10-12: Poldermans krijgt plaquette

Printerversie